Tur Kodu: #0008
Çıkış: Kayseri Çıkışlı
Tur Tarihleri | : | |
Yetişkin Sayısı | : |
TELEFONDA SİPARİŞ VER
(0352) 222 24 89
Tıklayın, telefonunuzu bırakın. Sizi arayalım.
Kayseri Hareketli Doğu Ekspresi İle Kars Turu
3 Gece Konaklamalı 4 Gün (2 Gece Otel Konaklama + 1 Gün Yataklı Vagon Tren Yolculuğu)
21.00 ‘de Ofis önünde buluşma ve Erzurum’a yolculuk
1.Gün (29.12.2024 )
2.Gün (30.12.2024)
Erzurum - Ulu Camii - Çifte Minareli Medrese - Üç Kümbetler - Erzurum Kalesi - Kongre Binası - Atatürk Evi - Sarıkamış Şehitler Anıtı - Katerina Köşkü
Sabah erken saatlerde alacağımız kahvaltının ardından Kongre binası ziyaretimizi gerçekleştireceğiz. Erzurum da Atatürk’ün yaşamış olduğu ve günümüze kadar mimarisinden hiçbir şey kaybetmeyen Atatürk evini ziyaretimizi gerçekleştiriyoruz. Aracımızdan ayrılarak Erzurum şehir merkezinde gezinmeye başlıyoruz. Şehir merkezindeki ilk durağımız Lalapaşa Camii ardından ise Yakutiye medresesi ve Taşhan’ı geziyoruz. Ulu Camii , Çifte minareli medrese, Üç kümbetler (panaromik) sonraki gezi noktalarımız. Erzurum kalesini gördükten sonra öğle yemeğimizi yemek üzere meşhur Cağ Kebapçısına gidiyoruz. Yaklaşık yarım saatlik yolculuğumuzun ardından Milli mücadelenin Erzurum’da ateşlendiği Erzurum’u yüksek kesiminden seyredebileceğimiz Aziziye tabyalarına çıkıyoruz. Aynı bölgede bulunan Nenehatun heykeli ve Nenehatun tabyası ziyaretlerimizi gerçekleştireceğiz. Sonrasında tekrar aracımıza biniş sağlayıp yolculuğumuzun ardından Abdurrahman Gazi türbesi ve gizemli yol ziyaretimiz olacaktır. Gezimizin ardından Sarıkamış’a doğru yola çıkıyoruz. Yakın tarihimizin en hazin olaylarından olan I. Dünya Savaşı sırasında 1914 kışında düzenlenen Sarıkamış Harekâtını rehberimizden dinleyerek Sarıkamış’a varıyoruz. Bu savaşta vermiş olduğumuz şehitler anısına yapılan anıtı ve şehitliği ziyaret ediyoruz. Sonrasında aracımıza binerek terk edilmiş olan Katerina Köşküne çıkıyor ve fotoğraf alıyoruz, Kars’a doğru yola çıkıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama Kars otelimizde.
Sabah Kahvaltısı: Erzurum’da , tur ücretine dahil
Öğle Yemeği: Erzurum’da yöresel bir restoranda (Ekstra)
Akşam Yemeği: Otelimizde, tur ücretine dahil
Konaklama: Kars
3.Gün (31.12.2024)
Kars Kalesi - Rus Binaları - Kars Sokakları – Kafkas Gecesi
Sabah erken saatlerde yeni güne merhaba diyor ve otelimizde açık büfe sabah kahvaltımızı alıyoruz. Meşhur Kars Kaşarı, Kars Gravyeri ve Kars Balı gibi yöresel ürünlerini tatma ve satın alma fırsatı bulabileceksiniz. Kars’ın en belirgin özelliklerinden birisi şehirde Ruslardan kalan, Baltık mimarisi olarak adlandırılan taş binalardır. En dikkat çekici yapılar arasında Rus Konsolosluk Binası, İl Sağlık Müdürlüğü, Kars Ticaret Odası, İsmet Paşa İlkokulu, Vali Konağı, Defterdarlık Binası gibi yapılar bulunuyor. Mimarisine hayran kalacağınız taş binaları fotoğraflarken rehberimizden tarihini ve hikayelerini dinliyoruz. Öğle yemeğimiz yöresel bir restoranda olacak. Kars’ın mutfağı da en az doğası ve tarihi kadar zengin. Dileyenler Kars Kaz’ının tadına bakabilir veya diğer yöresel lezzetleri tadabilirler. Osmanlı dönemi yapılarını ise Kars Kalesinin çevresinde göreceğiz, bu yapılar arasında Kars Çayı’nın üzerindeki Taş Köprü, çay kenarında kurulu olan Mazlum Ağa Hamamı, Topçuoğlu Hamamı, İlbeyioğlu Hamamı, Namık Kemal Evi, Kars Kalesi eteğinde bulunan Beylerbeyi Sarayı, Ulu Camii bulunuyor. Kars’ın önemli dini yapıları arasında ise Ermenilerin Kutsal Havariler Kilisesi (Kümbet Camii), Rusların Aleksander Nevsky Katedrali (Fethiye Camii) ve Evliya Camii yer alıyor. Evliya Camii, hemen yanında türbesi bulunan Kars’ın manevi önderlerinden olan Ebu’l-Hasan el-Harakâni Hazretlerinden dolayı bu isimle anılıyor. Kars gezimizin ardından akşam yemeği ve konaklama otelimizde. Dileyen misafirlerimizle Kafkas Halk Dansları, Aşık Atışması, Mahalli Dans Gösterisi ve Yöresel Canlı Müzik etkinliklerinin olacağı Kafkas Gecesine katılabilir. (Ekstra)
Sabah Kahvaltısı: Otelde açık büfe, tur ücretine dahil
Öğle Yemeği: Kars’ta yöresel bir restoranda (Ekstra)
Akşam Yemeği: Otelimizde, tur ücretine dahil
4.Gün (01.01.2025)
Ani Harabeleri - Ermenistan Sınırı - Çıldır Gölü - Atlı Kızak
Sabah Otelimizde aldığımız kahvaltı sonrasında, Ermenistan sınırında bulunan, UNESCO Dünya Kültür Miras Listesinde yer alan Ani Harabeleri’ne 45 dakikalık bir yolculukla ulaşıyoruz. Ermeni Bağratlı Hanedanlığının 10. yüzyılda başkentini buraya taşımasıyla Ani Şehri kuruluyor. Arpaçay vadisinin kıyısında kurulan Ani Şehri 11. yüzyılda önce Bizanslıların egemenliğine, sonrasında ise 1064 tarihinde Selçuklu Sultanı Alparslan’ın fethi ile Selçuklu yönetimine giriyor. Daha sonraki dönemlerde Gürcülerin ve yerel beyliklerin elinde bulunan şehir, Osmanlı Döneminde terk ediliyor. Günümüze ulaşan kısmen sağlam yapılar ve kalıntılar hem Ermeni ve hem de Selçuklu mimarilerinin önemli örnekleri arasında. Ani Harabelerini rehberimizin anlatımı eşliğinde yürüyerek geziyoruz. Göreceğimiz yapılar arasında Surlar ve Aslanlı Kapı, Gürcü Kilisesi, Surp Krikor Kilisesi, Ebu’l Menuçihr Cami, Yıkık İpekyolu Köprüsü, Büyük Katedral (Fethiye Camii), Selçuklu Hamamı, Selçuklu Çarşısı, Amena Pırgiç Kilisesi, Tigran Honents Kilisesi ve Ermenistan topraklarındaki Taş Ocakları bulunuyor. Gezimiz sonrasında aracımıza binerek Çıldır Gölüne hareket ediyoruz. Yaklaşık 1,5 saat sürecek yolculuğumuzda rehberimizin anlatımları eşliğinde Kars’ın Akyaka ve Arpaçay ilçelerinden geçerek Ardahan il sınırında bulunan Çıldır Gölüne ulaşıyoruz. Doğu Anadolu bölgesinin en büyük tatlı su gölü olan Çıldır gölü, kış aylarının belirli zamanlarında tamamen donmaktadır. (Bu tarihler hava durumuna göre değişmektedir, göl yüzeyi tam olarak donmamış veya çözülmüş ise üzerine çıkılamıyor.) Öğle yemeğimiz burada göl manzaralı bir restoranda olacak. Dileyen misafirlerimiz Çıldır Gölünden tutulan Sarı Balıkların tadına bakabilir. Yemek sonrasında göl kıyısında serbest zamanımız başlıyor. Bu süre içerisinde donmuş göl üzerinde yürüyüş yapabilir, atlı kızağa binebilir, balıkçıların buzu kırarak donmuş gölden balık ağlarını çekmelerini izleyebilir ve bolca fotoğraf çekebilirsiniz. Turumuz sonunda ise tren seyahati için kısa bir alışveriş molası, sonrasında ise tren garına hareket . 21.05 ‘de Trenimiz hareket edecektir. Trenimiz perona yanaştığında yataklı vagonumuzdaki özel iki kişilik kompartımanlarımıza yerleşiyoruz ve yaklaşık 30 saat sürecek olan keyifli yolculuğumuz başlıyor. Dileyenler yemekli vagonda vakit geçirebilir. Bu geceyi trenimizde geçiriyoruz, konaklama kompartmanlarda.
Sabah Kahvaltısı: Otelde açık büfe, tur ücretine dahil
Öğle Yemeği: Çıldır Gölü kıyısındaki bir restoranda (Ekstra)
Akşam Yemeği: Rehberimizin tavsiye edeceği bir restoranda (Ekstra)
5.Gün (02.01.2024)
Turistik Doğu Ekspresi Yolculuğu - İliç - Kemaliye - Divriği - Sivas
İlk durağımız sabahın erken saatlerinde (07:30) İliç istasyonu olacak. Trenimiz burada 3 saat kadar mola veriyor. Bizim için hazır bekleyen aracımıza binerek rehberimizle birlikte Kemaliye gezimize başlıyoruz. İlk ziyaret noktamız için aracımızdan inerek Taş Yolda yürüyor ve havalandırma pencerelerinden Dünyanın sayılı kanyonlarından biri olan Karanlık Kanyonu izliyor ve fotoğraflıyoruz. Tekrar aracımıza binerek beş dakikalık yolculuk ile eski ismi Eğin olan, Mustafa Kemal Atatürk’ün kendi adını vermesiyle Kemaliye ismini alan ilçenin merkezine gidiyoruz. Aracımızdan inerek sabah yürüyüşü ile Taşdibi Mahallesinde Kemaliye Evlerini ve evlerin ilgi çekici kapı tokmaklarını fotoğraflayarak Mani Yoluna doğru yürüyoruz. Yürüyüşümüz sırasında Taş dibi Cami, Kadı Gölü ve hala aktif olarak kullanılabilen Tarihi Su Değirmenini gördükten sonra Kemaliye’nin başta dutu olmak üzere yöresel ürünlerini bulabileceğimiz Lök Hane’de serbest zaman veriyoruz. Belirlenen saatte trenimize dönüyor ve bir sonraki durak noktası olan Divriği’ye doğru trenimiz hareket ediyor. 3 saatlik bir yolculuğun ardından 12:46‘da Divriği‘de oluyoruz. Öğle yemeğimizi almak için Mühürdarzade Konağı’na gidiyoruz. Öğle yemeğimizi aldıktan sonra Anadolu Selçuklu Devleti'ne bağlı Mengücek Beyliği döneminde inşa edilen Ulu Camii’yi ziyaret ediyoruz. Gezimiz bittikten sonra 15:46’da hareket edecek olan trenimize biniyoruz, son durak noktamız olan Sivas Tren Gar’ına ulaşıyoruz (18:23). Sivas köftesi yemek için merkeze doğru gidiyoruz. Akşam yemeğini yedikten sonra trene binip Kayseri’ye doğru yola çıkıyoruz (19:30) Keyifli tren yolculuğumuz sona eriyor (03:00)
Sabah Kahvaltısı: TDE Yemekli Vagonunda Alınabilir (Ekstra)
Öğle Yemeği: Divriği Mühürdarzade Konağı (Ekstra)
Akşam Yemeği: Sivas’ta Rehberimizin tavsiye edeceği bir restoranda (Ekstra)
Dahil Olanlar
* Ulaşım
* Turistik Ekspresi İle Yataklı Vagon Seferi (Kars-Kayseri)
* 2 Gece Otelde Konaklama
* Profesyonel Rehberlik
* 1618 Sayılı Kanun Gereği Zorunlu Seyahat Sigortası
* Programda Belirtilen Tüm Çevre Gezileri
* 38 Travel Otobüs İçi İkramları
* Yardımcı Rehberlik
* Açık Büfe veya Set Menü 3 Sabah Kahvaltısı
* Otelde Açık Büfe veya Set menü 2 Akşam Yemeği
Hariç Tutulanlar
* Yemeklerde Alınan İçecekler
* Müze Ören Yeri Girişleri
* Ekstra Belirtilen Organizasyonlar
* Özel Harcamalar